default-header
Home Scooterrijbewijs & Brommobiel

Scooterrijbewijs & Brommobiel

Op je scooter, brommer of snorfiets door de stad?
Daar heb je veelal het rijbewijs AM voor nodig (ook wel scooterrijbewijs, bromfietsrijbewijs  brommerrijbewijs of bromfietscertificaat genaamd). Mensen die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs A (motor) of B (auto) hebben automatisch het brommerrijbewijs en hoeven dus niet apart een bromfietsrijbewijs te halen.
Je mag met het AM2 rijbewijs ook rijden in een AM4 ( Brommobiel ) andersom mag dit niet!

OOK VERZORGEN WIJ 1 OP 1 THEORIE-LESSEN !!!

Ook voor de opleidingen van de AM4 (brommobiel) kunnen wij de theorie verzorgen.

De praktijklessen en het praktijkexamen wordt verzorgd door een onze collega in Elslo , dit omdat het CBR daar ook het examen afneemt.

Zo gaat het op het CBR examen: https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-halen/brommobiel/praktijkexamen-brommobiel/hoe-gaat-het-praktijkexamen-brommobiel.htm

https://www.vakgaragewejebe.nl/

Klik hier voor de prijzen

RIJSCHOOL MACHTIGEN

VOORDAT EEN OPLEIDER EEN THEORIE-EXAMEN VOOR DE AUTO, MOTOR OF BROMFIETS KAN AANVRAGEN OF EEN PRAKTIJKEXAMEN VOOR DE MOTOR, AUTO OF AUTO MET AANHANGWAGEN, MOET JIJ DAAR EERST TOESTEMMING VOOR GEVEN. DAT DOE JE MET EEN MACHTIGING. VOORDEEL HIERVAN IS DAT JE DIRECT EEN E-MAIL ONTVANGT ALS DE OPLEIDER EEN EXAMEN OF TOETS VOOR JE HEEFT GERESERVEERD. DAARNAAST ZIJN JOUW ADRESGEGEVENS AUTOMATISCH BESCHIKBAAR VOOR JOUW OPLEIDER IN HET RESERVERINGSSYSTEEM VAN HET CBR.. ONS RIJSCHOOLNUMMER IS 9934R1
RIJSCHOOL MACHTIGEN

Scooterrijbewijs behalen?

Om dit rijbewijs te halen, haal je eerst je theoriecertificaat AM. Daarna kan je in de praktijk aan brommerrijles beginnen. De regels gelden voor zowel een automaat als versnellingsbrommer.

Iedereen die een bromfiets of een snorfiets gaat besturen en geen A of B rijbewijs heeft (motor of auto) een theorie- en een praktijkexamen voor de bromfiets afleggen. Slaag je hiervoor, dan krijg je een bromfietsrijbewijs(AM2).

Je mag pas rijlessen en het praktijk examen afleggen vanaf 16 jaar en voor de praktijklessen moet je eerst je theorie gehaald hebben. Eerst zul je dus theorie moeten halen en daarna pas praktijk.

Het theorie examen kun je al doen als je 15½ jaar oud bent.

Scooterrijbewijs & Brommobiel
Scooterrijbewijs & Brommobiel

Prijzen per 01-01-2024

  • 1 uur praktijkles€ 56,00
  • 1 uur praktijkles Brommobiel€ 65,00
Nu aanmelden

Examens*

  • Theorie examen€ 70,00
  • Praktijk examen€ 245,00
  • Theorie examen individueel € 130,00
Nu aanmelden

* Tijdens het praktijkexamen wordt een route gereden van ten minste 25 minuten, waarbij je wordt beoordeeld op verkeersdeelneming op de openbare weg. De examinator beoordeelt tijdens de rit ook of je de bromfiets beheerst.

Leerboek +15 uur online examen training

De begeleiding betekent dat wij mee kunnen kijken als jij aan het oefenen bent en zo in kunnen spelen op jou vragen Als je met onderstaande link alvast jou gegevens invult heb je het pakket binnen 2 dagen in huis!
Bestel in webshop

€ 80,00

Kleding

Uiteraard is het verplicht om tijdens het bromfietspraktijkexamen een goedgekeurde bromfietshelm te dragen. Verder adviseert het CBR je om tijdens het examen goede kleding te dragen. Denk daarbij aan: handschoenen die je handen en polsen goed bedekken. Hoge schoenen of laarzen die ook je enkels bedekken. Daarnaast is het aan te raden dat je broek en je jas je bovenarmen en benen bedekken en je beschermen bij een eventuele val of tegen aanraking met de hete uitlaat van de bromfiets. Je kleding moet je ook goed beschermen tegen de weersomstandigheden.(Bron: CBR)

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op