Op je scooter, brommer of snorfiets door de stad?

 

Daar heb je veelal het rijbewijs AM voor nodig (ook wel scooterrijbewijs, bromfietsrijbewijs  brommerrijbewijs of bromfietscertificaat genaamd).

Mensen die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs A (motor) of B (auto) hebben automatisch het brommerrijbewijs en hoeven dus niet apart een bromfietsrijbewijs te halen.

Om dit rijbewijs te halen, haal je eerst je theoriecertificaat AM. Daarna kan je in de praktijk aan brommerrijles beginnen. De regels gelden voor zowel een automaat als versnellingsbrommer. Iedereen die een bromfiets of een snorfiets gaat besturen en geen A of B rijbewijs heeft (motor of auto) een theorie- en een praktijkexamen voor de bromfiets afleggen. Slaag je hiervoor, dan krijg je een bromfietsrijbewijs(AM2).

Je mag pas rijlessen en het praktijk examen afleggen vanaf 16 jaar en voor de praktijklessen moet je eerst je theorie gehaald hebben. Eerst zul je dus theorie moeten halen en daarna pas praktijk.

 

Het theorie examen kun je al doen als je 15½ jaar oud bent.

 

>Klik hier voor de actuele prijslijst scooter

SCOOTERRIJBEWIJS

Prijslijst

Theorie

Leerboek + 7½ uur online examen training

De begeleiding betekent dat wij mee kunnen kijken als jij aan het oefenen bent en zo in kunnen spelen op jou vragen Als je met onderstaande link alvast jou gegevens invult heb je het pakket binnen 2 dagen in huis!

www.verkeersschooljanssen.nl/inschrijfformulier.html

Het theorie examen kost

€ 49,00

€ 45,00

Praktijk

1 uur les kost

€ 43,00

Het praktijk examen kost

€ 195,00

Tijdens het praktijkexamen wordt een route gereden van ten minste 25 minuten, waarbij je wordt beoordeeld op verkeersdeelneming op de openbare weg. De examinator beoordeelt tijdens de rit ook of je de bromfiets beheerst.

Kleding

 

Uiteraard is het verplicht om tijdens het bromfietspraktijkexamen een goedgekeurde bromfietshelm te dragen. Verder adviseert het CBR je om tijdens het examen goede kleding te dragen. Denk daarbij aan: handschoenen die je handen en polsen goed bedekken. Hoge schoenen of laarzen die ook je enkels bedekken. Daarnaast is het aan te raden dat je broek en je jas je bovenarmen en benen bedekken en je beschermen bij een eventuele val of tegen aanraking met de hete uitlaat van de bromfiets. Je kleding moet je ook goed beschermen tegen de weersomstandigheden.(Bron: CBR)

 

De rijlessen starten vanuit de Venrayseweg 71 in Horst !!!

 

WIJ GEVEN RIJLES IN DE VOLGENDE GEMEENTES

____________

 

Venrayseweg 71

5961 AE, Horst

T. 077 398 33 12

M. 06 511 12 910

e. info@verkeersschooljanssen.nl

SCOOTER

RIJBEWIJS