Een gevoel van vrijheid

 

Niets geeft een groter gevoel van vrijheid dan op de motor stappen en lekker een eind te gaan cruisen. Met de motorrijles van Verkeersschool Janssen ga je goed voorbereid en veilig de weg op. Wij zorgen er voor dat je snel je motorbewijs kunt halen.

Bij Verkeerschool Janssen bieden wij een uniek versneld traject voor het behalen van je motorrijbewijs. Je kunt het rijbewijs al binnen 4, 6, 8, 10 of 12 weken op zak hebben.

Dankzij onze compacte en intensieve werkwijze krijg je alle onderdelen van het motorrijden snel onder de knie. Hierdoor heb je minder rijlessen nodig en ben je optimaal voorbereid op het praktijkexamen van het CBR. Ook een opfriscursus behoort tot de mogelijkheden.

Onze instructeurs geven motorrijles in alle categorieën, dus voor je rijbewijs A1, A2 en A. Leerlingen vanaf 17 jaar mogen op voor het motorrijbewijs A1. Je mag dan motoren rijden tot aan 125cc en 11kW.

Vanaf 20 jaar mag je praktijkexamen doen voor het rijbewijs A2 voor middelzware motoren. Dit zijn motoren met een maximaal vermogen van 35kW.  Vanaf 24 jaar kun je gelijk op voor het zware motorrijbewijs.

 

>Klik hier voor de actuele prijslijst motor

Licht motor type A1

A1 lichte motor (max. 125 cc, max. 11 kW en minder dan 0,1 kW per kg)

 

Dit rijbewijs kun je behalen als je 18 jaar bent.

Lessen is al mogelijk vanaf 17 jaar. Om dit rijbewijs te behalen, moet je een theorie examen doen, een examen bijzondere verrichtingen (AVB) en als laatste een examen verkeersdeelneming (AVD). Voor het AVB examen heb je het theoriecertificaat nog niet nodig, mits je een geldig Nederlands rijbewijs hebt. Voor het AVD examen moet je wel in het bezit zijn van een theoriecertificaat motor.

Middelzware motor type A2

A2 middelzware motor (max. 35 kW, minder dan 0,2 kW per kg)

 

Dit rijbewijs kan via twee manieren behaald worden:

 

Rechtstreeks vanaf 20 jaar

Het A2 rijbewijs kun je vanaf 1 januari 2014 ook rechtstreeks behalen als je 20 jaar bent. Om dit rijbewijs te behalen, moet je een theorie examen doen, een examen bijzondere verrichtingen (AVB) en als laatste een examen verkeersdeelneming (AVD). Voor het AVB examen heb je het theoriecertificaat nog niet nodig, mits je een geldig Nederlands rijbewijs hebt. Voor het AVD examen moet je wel in het bezit zijn van een theoriecertificaat motor.

 

Minimaal 2 jaar in het bezit van een A1 rijbewijs

Indien je twee jaar in het bezit bent van een A1 rijbewijs, kun je het A2 rijbewijs ook behalen. Hiervoor hoef je dan niet opnieuw het theorie examen te behalen en hoef je ook geen examen bijzondere verrichtingen (AVB) te doen. Enkel een examen verkeersdeelneming (AVD) is dan voldoende om het A2 rijbewijs te behalen. Tijdens dit examen moet je wel een aantal bijzondere verrichtingen uitvoeren. Dit is echter niet zo uitgebreid als bij een AVB examen.

Zware motor type A

A zware motor (onbeperkt vermogen)

 

Dit rijbewijs kan via twee manieren behaald worden:

 

Rechtstreeks vanaf 24 jaar

Het A rijbewijs kan rechtstreeks behaald worden als je 24 jaar of ouder bent. Om dit rijbewijs te behalen, moet je een theorie examen doen, een examen bijzondere verrichtingen (AVB) en als laatste een examen verkeersdeelneming (AVD). Voor het AVB examen heb je het theoriecertificaat nog niet nodig, mits je een geldig Nederlands rijbewijs hebt. Voor het AVD examen moet je wel in het bezit zijn van een theoriecertificaat motor.

 

Minimaal 2 jaar in het bezit van een A2 rijbewijs

Indien je twee jaar in het bezit bent van een A2 rijbewijs, kun je het A rijbewijs ook behalen. Hiervoor hoef je dan niet opnieuw het theorie examen te behalen en hoef je ook geen examen bijzondere verrichtingen (AVB) te doen. Enkel een examen verkeersdeelneming (AVD) is dan voldoende om het A rijbewijs te behalen. Tijdens dit examen moet je wel een aantal bijzondere verrichtingen uitvoeren. Dit is echter niet zo uitgebreid als bij een AVB examen.

MOTORRIJBEWIJS

Try the bike

Wil je ervaren of motorrijden iets voor jou is meld je dan aan voor 'Try the Bike'-ervaring.

 

Meer informatie>

AVB:

voertuigbeheersing

 

De eerste lessen vinden plaats op een afgesloten terrein. Hier leer je het voertuig beheersen. Daarbij horen onder andere de zogenaamde bijzondere verrichtingen, zoals de slalom, de noodstop en meer. Tijdens dit onderdeel is het van belang dat je kunt laten zien dat je de motor onder controle hebt. Dit onderdeel wordt afgesloten met het CBR-examen voertuigbeheersing. Wanneer je dit onderdeel succesvol hebt afgerond kun je verder met het volgende onderdeel.

 

Meer informatie>

AVD:

verkeersdeelname

 

Tijdens dit onderdeel krijg je motorrijles op de openbare weg. De instructeur volgt in een motor of auto en houdt contact via een mobilofoon.

Ook deze opleiding sluit je af met een CBR-examen. Onze maatwerk motorrijles zorgt ervoor dat je met gemak je motorrijbewijs kunt behalen en vervolgens zelf veilig de weg op kunt.

Prijslijst

 

Losse lessen

 

 

1 uur € 50,00

1½ uur € 75,00

 

 

Examen AVB

voertuigbeheersing

 

1 ste examen € 125,00

Her.examen € 125,00

 

 

 

Examen AVD

verkeersdeelneming

 

1 ste examen € 245,00

Her.examen € 245,00

 

 

Theorie

Zelfstudie Pakket

15 uur Examentraining en theorie boek

Theorie examen

€ 59,00

€ 45,00

WIJ GEVEN RIJLES IN DE VOLGENDE GEMEENTES

____________

 

Venrayseweg 71

5961 AE, Horst

T. 077 398 33 12

M. 06 511 12 910

e. info@verkeersschooljanssen.nl

Licht motor type A1
Middelzware motor type A2
Zware motor type A
Licht motor type A1
Middelzware motor type A2
Middelzware motor type A2
Zware motor type A

MOTOR

RIJBEWIJS